PAKHUSET 014

Om PAKHUSET Kolding

Pakhuset er et hus med sjæl, charme og historie.
Men det er også et hus med plads til liv og ideer der omfavner nutiden og række ud mod fremtiden.

Historien:

Placeret ved Koldings indre havnebassin ligger det gamle Pakhus og spejler sig i det rolige mørkeblå vand. Siden 2016 har den historiske bygning huset et innovationsmiljø samt en række moderne kontorfaciliteter, der skaber grundlag for et stærkt erhvervsnetværk for lejere, studerende og gæster af huset.

Forinden sin tid som innovativt kontorfællesskab, har Pakhuset været i anvendelse som fragtcentral samt toldbod. Senere har Pakhuset fungeret som havnepakhus for den nu nedlagte Bornholmer-rute. Pakhusets tidligere funktion, som fragtcentral for erhvervsskibe og godsterminal for bornholmer-bådene, er bibeholdt i Pakhusets nuværende struktur af mødelokaler og kontorlokaler.
De tre mødelokaler er opkaldt efter sejlruter og destinationer, som skibe har sejlet på, til og fra Pakhuset Kolding. Det store mødelokale er opkaldt efter sejlruten mellem Bornholm og Kolding, hvorefter de to mindre mødelokaler er opkaldt efter sejlruterne til Lübeck og Kaliningrad. Tilmed er de forskellige kontorlejemål navngivet med inspiration fra den maritime verden.

Pakhuset blev opført i 1903 og er med sin tilhørende historie og det unikke arkitektoniske ydre et bevaringsværdigt bygningsværk. Under istandsættelsen af det nuværende kontormiljø, blev der også her taget hensyn til dette faktum. Særligt blev der lagt vægt på at synliggøre Pakhusets identitet – den mørkegrønne farve og den røde tegl. Dette ses i dag inde såvel som ude, hvor fragmenter af Pakhusets historiske identitet står bevaret.